Over Mij


Photo 03-04-16 10 17 03Christina Millet

Verhalen, sprookjes, legendes en mythen hebben me altijd al geïnspireerd. In mijn reizen door Azië en Zuid Amerika ben ik in contact gekomen met veel verhalen uit andere culturen. Ik ontdekte dat veel van deze oude verhalen universeel, actueel en maatschappelijk relevant zijn. Jarenlang heb ik ze beluisterd, gelezen, vertaald, herschreven, geïllustreerd en zelfs in boekvorm uitgegeven.  Maar door ze te vertellen breng ik de verhalen én mezelf pas echt tot leven!

Met een dynamische, bewegelijke en theatrale vertelstijl weet ik de fantasie te prikkelen. Luisteren wordt tot een inspirerende beleving.

Mijn belangrijkste scholing heb ik genoten bij Frans de Vette en Wim Wolbrink (Nationale Vertelschool), bij Inno Sorsy (Ghana/UK) en Ernst Weerstra (Het Verteltheater). Mijn eerste leraar was echter mijn vader, die – zonder het te weten – de beste verteller is die ik ken.

Ik vertel graag aan mensen van alle leeftijden, grotere en kleinere groepen, binnen of buiten en in verschillende talen: Nederlands, Engels, Duits of Spaans. Mijn specialisaties zijn de Oosterse verhalen; en dan met name de Perzische, Arabische en Japanse. Maar eigenlijk houd ik van vele verhalen, van waar ook ter wereld.

In maart 2015 heb ik de eerste plaats in de Nationale Vertelwedstrijd ‘De Grijze Kanarie’ gewonnen.
Verder heb ik  twee kinderboeken geschreven en geïllustreerd:

   Gouden Verhalen van Koning Halamid  – ISBN 9789025955809
   Tales of Mulla Nasrudin – ISBN9076674019, 9789076674018

   Deze zijn bij mij te bestellen; info@nasrudinverteltheater.nl