De Toverbuik (vanaf 6 jaar)

Verhalen komen uit de toverbuik, verhalen reizen wereldwijd…

2In deze vrolijke voorstelling van 45 min vertelt Christina een drietal verhalen met veel dynamiek en humor. De kinderen worden er actief bij betrokken en mogen meezingen of -roepen. De verhalen worden muzikaal begeleid door Gertjan Adema.

“Meneer vos heeft honger” gaat over een slimme en heel hongerige vos, die zijn lege zak graag met iets eetbaars wil vullen. Hij stopt er een bijtje in en buit vervolgens de nieuwsgierigheid van de mensen uit, waardoor het bijtje in zijn zak omgewisseld wordt door achtereenvolgens een kip, een varken en een jongetje. Maar hij gaat een stap te ver…

“Adish en de honden” vertelt over een koning die enorme, gevaarlijke honden houdt die hij soms inzet als hij mensen wil straffen. Zijn tuinman, Adish, weet de vriendschap te winnen van deze gevaarlijke honden, waardoor hij uiteindelijk de koning een les leert over vriendschap en respect. Een meer spannend en serieus verhaal.

1“De toverbuik” gaat over een kleine rode haan die een gouden munt vindt. Hij wil de munt aan de boerin schenken, maar de Spaanse koning, een hebberige man, pakt hem deze af. Keer op keer vliegt de haan naar het paleis van de koning om zijn munt terug te vorderen. De koning doet alles om verlost te worden van de lastige haan, maar deze is hem dankzij zijn toverbuik te slim af.

Lesbrief aanwezig, met gelamineerde illustraties en Powerpoint.